Какво да направим при кражба на велосипед?

realdark януари 31, 2021 Кампании

Кражбите на велосипеди са често срещана гледка в ежедневието. За съжаление има малко методи, с които да противодействате срещу наглите крадци, но трябва да направите всичко възможно, за да защитите собствеността си. Ако все пак велосипедът Ви изчезне, не бива да изпадате в паника, а час по-скоро да вземете мерки. Какво трябва да направите, когато станете жертва на кражба на колело, ще научите в тази статия, която може да Ви бъде от полза.

Нещата, които можете да направите, не са много, но пък все още имате шанс да намерите велосипеда си. В зависимост от местонахождението на кражбата можете да реагирате по различни начини. Важно е да се знае къде и при какви обстоятелства е откраднат велосипеда, за да можете да дадете точна информация на полицията. Ето и какво трябва да съобщите на органите на реда, за да могат те да Ви съдействат за разкриване на престъплението:

- Посочете мястото на престъплението;

- Посочете за колко време е откраднат велосипеда;

- Дайте пълно описание на велосипеда: модел, цвят, номер на рамка;

- Ако имате снимка на колелото я прибавете към доказателствата;

- Предайте документите на колелото (гаранционна карта, касова бележка);

- Оставете няколко начина за контакт с Вас, на които да Ви потърсят;

След като сте влезли в комуникация с органите на реда, можете да проведете и частно разследване. Използвайте всички възможности, сред които търсене на колелото чрез постове и снимки в социалните мрежи, изискване на записи от видеокамери в близост до обекта, където е откраднат велосипеда, обиколете кварталните заложни къщи, скрити магазинчета за част и дори морги за стари автомобили. Много вероятно е там да откриете вашето колело.

За да намалите възможността от кражба, се възползвайте от различните механизми и устройства за заключване на велосипеди. Използвайте специализираните сайтове и регистри, закупете си GPS тракер и най-вече внимавайте, къде и кога оставяте велосипеда без надзор. Отговорността за велосипеда е голяма и всеки собственик я носи, в този ред на мисли е добре да сте подготвени, и да направите всичко възможно за защитата на велосипеда Ви от кражба.

В заключение

В случай, че свършите цялата тази работа, ще имате немалки шансове, да си върнете возилото, макар да няма нищо сигурно. Разбира се, по-добре е да се премине през всички тези неща, отколкото да стоите безучастно и да се самосъжалявате. Да, наистина откраднатото колело, е нещо отвратително и самият акт е много грозен, но не се примирявайте, а действайте енергично и непримиримо. Престъпниците не спят, но Вие можете да им нарушите плановете.