Какво представляват паркингите за велосипеди?

realdark февруари 15, 2021 Кампании

Паркингите за велосипеди и тротинетки, са идеален начин да се избегне оставянето на возилата навсякъде по улиците. Днес в София, България има немалко паркинги, където можете да оставите колелото си, а амбициите на столичната управа, е да се създадат още паркоместа. Отделените зони за колелета са снабдени със специални стойки, на които можете да заключите велосипеда използвайки надеждни устройства, с чиято помощ да го защитите от кражба.

Къде има паркинги за велосипеди?

В световен мащаб има немалко велопаркинги, които са разположени на различни места. Такива съоръжения могат да се видят в Лондон, Брюксел, Амстердам, Виена и още европейски държави и градове. Градоначалниците са се постарали да осигурят най-доброто за велосипедистите, като много от разположените участъци за паркиране са защитени от полицейските власти съблюдаващи за опити за кражба и взломаджийски прояви.

След като паркинги се показаха в София, се очаква и другите общини да предприемат поставянето на такива. За целта се налага да се предвиди бюджет, за да се изградят съоръженията. Освен зоните, които трябва да се обособят за тази цел, е нужно да се заплати за метални стойки и прочие аксесоари. На този етап тези паркоместа не се охраняват, тъй че е добре да се помисли и в тази посока. По-важното е всичко това да се реализира в скоро време.

Защо е важно да съществуват паркинги за велосипеди?

От една страна построяването на паркинги за велосипеди, е добро хрумване, което спомага за това колелата да не пречат на останалите участници в движението и да имат точно определено място за паркиране. В комбинация велоалеите и местата за паркиране, се създават удобства за притежателите на велосипеди. Разбира се, специалните велопаркинги, са снабдени с метални рамки, където можете да заключите колелото, и да го предпазите от наглите крадци.

В случай, че се вложат малко повече грижи, ще може да се предпазят определените зони, където оставяте колелата си. За това могат да помислят полицията, кметовете и общинските служители. Всички те заедно биха могли да намалят кражбите на велосипеди, стига да се работи в тази посока, да се заделят пари за тази цел и хората да бъдат по-спокойни.

В обобщение

Велопаркингите в България са факт, като се надяваме броят им да расте прогресивно. По-горе посочихме предимствата им, а те не са никак малко. В мрежата можете да видите къде са локализирани паркингите и да ги използвате по предназначение, и ще се радваме, ако сме успели да привлечем интереса Ви публикувайки тази статия в нашия блог. На добър час!

  • Тагове: