Защо да използваме аларма за велосипед?

За да осигурите повече сигурност и защита на любимия си велосипед, можете да се възползвате от предложените аларми за велосипеди, които могат да се открият на пазара. Благодарение на този нов вид аксесоари за колелета, ще бъдете значително по-спокойни, когато оставите возилото заключено на предназначения за него паркинг. Какво точно представлява алармата за велосипед, ще прочетете по-долу в тази наша публикация.

Как работи алармата за велосипед?

Алармената сигнализация за велосипед улавия движения и вибрации, като моментално се задейства мощен сигнал, чието продължение е над 15 минути. Вие можете да чуете този сигнал и бързо да се запътите към колелото си, но ако сте далеч от него, то със сигурност хората в близост ще разберат, че се случва нещо нередно. Освен това, алармата влияе и върху психиката на крадците, които със сигурност ще изпитат страх, и ще получат неочакван стрес.

Велосипедната аларма може да се монтира на колчето на седалката, както и на друго място по колелото, стига да има достатъчен отвор. Алармата не тежи много, което ти позволява да управлявате велосипеда спокойно, без да се натоварвате. Тя може да се закрепи здраво за возилото, така че няма и най-малкия риск да падне и да се счупи по време на управление.

Какво споделят собствениците на аларми за велосипеди?

Много от хората, които закупиха своята аларма, са доволни от продукта. Малкият недостатък, който споделят е, че алармата може да се активира, дори колелото да не е изложено на риск, а силния шум често предизвиква нервни реакции у случайните минувачи в близост до паркинга. Все пак, ако се намирате наблизо, можете да изключите алармата със съдействието на дистанционно управление, което има около 30 метра обхват и работи със стандартна батерия.

Силният и продължителен сигнал, стабилното закрепване на аксесоара и способността му да привлича внимание, са все положителни качества, с чиято помощ да предпазите колелото си. Това е и мнението на онези, които вече закупиха своите аларми и ги използват до днес, като могат да разчитат на техния добър ефект.

В заключение

Използвайки аларма за велосипед, ще допълните заключването на возилото, и ще усложните мисията на крадците. Да, наистина можете да си навлечете неприятности, заради силния шум, особено ако сте паркирали колелото до магазина или банката, но пък не може да минем без минуси. Устройството е особено препоръчително, когато оставите велосипеда за дълго време, без надзор. Вярваме, че с тази публикация, можем да подпомогнем намаляването на кражбите на колела в България.