Как да открием откраднат велосипед?

В наши дни кражбите на велосипеди зачестяват, което дава предпоставки да бъдем по-внимателни, когато оставяме колелото си без надзор. За съжаление хиляди хора се сбогуваха с любимите си бегачи и колелета, без да намерят нито следа от тях. Как да откриете откраднатия си велосипед и какви мерки трябва да вземете, ще прочетете в тази наша статия по темата.

Онлайн регистрация на велосипеда

Днес в интернет пространството съществуват специални сайтове, в които да регистрирате велосипеда си. Вие трябва да посочите номер на рамата, цвят, модел и отличителни черти. По този начин разпознаването на велосипеда Ви при кражба, ще стане много по-лесно за полицейските органи. И, макар че в България подобни регистри са рядкост, те съществуват и можете да ги използвате, за да получите повече сигурност за велосипеда, който стопанисвате.

Ролята на полицията

Имайте предвид, че полицията също може да изиграе важна роля при откриването на вашия велосипед. За целта уведомете органите на реда, ако колелото бъде откраднато. Дайте пълно описание, както и контакти за връзка, на които да Ви потърсят, ако вашата вещ бъде открита. Тук е много важно да разполагате и с документи към велосипеда. Не се препоръчва да купувате бегачи и колела втора ръка, тъй като има голям риск, те да се укажат крадени и без документи. Полицията много често хваща велосипедни крадци и може да Ви бъде полезна.

Социални мрежи

И, тъй като живеем във времена на високи технологии, можем да разчитаме на социалните мрежи, за да потърсим крадена вещ. Разпространете снимка на велосипеда Ви в различните групи във Фейсбук, направете описание на колелото и посочете мястото на кражбата. Нищо чудно, някой да знае кой е крадеца и да го идентифицира. Това може да не е достатъчно, за да откриете велосипеда си, но пък със сигурност е добре да добавите този метод към другите.

GPS системи

Зад граница GPS тракерите за велосипеди са много използвани. Техниката обикновено се намира в светлините на колелото, под вътрешната седалка или под клетката за поставяне на бутилки. С помощта на GPS системите можете бързо и лесно да локализирате местонахождението на велосипеда си и своевременно да уведомите за това полицията. Тези технологии пристигнаха и у нас, така че лесно могат да бъдат намерени на пазара.

В обобщение

Ако комбинирате всички горе посочени методи за откриване на откраднат велосипед, то тогава има голяма вероятност да си върнете скъпата вещ, с която се придвижвате. Надяваме се да сме били полезни с тази публикация и Ви желаем по-малко инциденти с откраднати велосипеди.

  • Тагове: