Превантивни мерки срещу кражба на велосипед

realdark февруари 8, 2022 Кампании

Новините днес бълват новини за откраднати велосипеди. Това предизвиква истински шок у велосипедистите обичащи своето возило и искащи да го предпазят от подобни инциденти. Решението се крие в превенцията, която представлява съвкупност от предварителни мерки, които трябва да се вземат, за да се намали риска от кражба на велосипед. Ако не знаете какво може да се направи, то тук ще Ви дадем някои важни съвети, тъй като желаем да Ви помогнем.

Бъдете предпазливи

Предпазливостта е важна част от превантивните мерки срещу кражба на велосипед. Не бива да зарязвате колелото Ви в тесни и тъмни улички по квартала. Също така не е добра идея да оставяте велосипеда за дълго време, без да му обръщате внимание. Да, истина е, че понякога Ви се налага да влезете до магазина и да оставите колелото, но винаги имайте едно на ум. Бъдете предпазливи и се съобразете със ситуацията, така че да не пострадате от кражба.

Закупете надеждно устройство за заключване

За да оставите велосипеда някъде, трябва да го заключите за велосипедна стойка или друг вид съоръжение. Велосипедите се заключват посредством специални катинари, метални кабели, вериги и велоключалки. Най-добре е да имате двойно заключване комбинирайки устройствата. При положение, че не разполагате със заключващ механизъм, то тогава се снабдете с такъв. 

Регистрирайте велосипеда

В България има велорегистър в интернет, който можете да използвате. В него Вие регистрирате серийния номер на велосипеда, модела и цвета му и други особености. Добавяйте актуални снимки и получавате стикер, който съобщава, че возилото е регистрирано. Вземете този вариант предвид, за да имате по-голям шанс да се възпротивите срещу кражба на колелото.

Съхранявайте велосипеда на правилното място

Има хора, които предпочитат да държат велосипеда си в мазета на жилищния блок или в двора на имота си. Това са грешни и рискови подходи, така че е добре да ги забравите. Ако живеете в апартамент, е желателно да държите колелото вътре в него. Продават се специални стойки, за да обособите пространство само за велосипеда. В случай, че имате къща, е препоръчително да съхранявате велосипеда в гараж, който се заключва или в някое от свободните помещения.

Обобщителни думи

Представихме Ви правилните превантивни мерки срещу кражба на велосипед. Комбинирайте ги, ако искате да предпазите вашето превозно средство. Всички съвети използвани в статията идват от професионалисти и са изпитани с времето. Бихме се радвали, ако сме успели да Ви бъдем от полза. А сега Ви пожелаваме по-малко поводи за тревога и всичко най-добро.

  • Тагове: