Защитете велосипеда си!

realdark януари 1, 2021 Кампании

Всеки един се крадат хилади велосипеди по цял свя.

Уверете се, че вашеия велосипед няма да бъде един от тях.

  1. Стоманените въжета никога не трябва да се използват като основно средство за заключване на велосипед в един град. По-евтините и по-старите U-катинари често могат да бъдат счупени без никакви инструменти. Използвайте u-катинар, който струва поне 70 лв. - вижте thebestbikelock.com за препоръки относно най-добрите катинари.
  2. Стремете се да имате най-трудния велосипед за кражба на стойката. Смятаме, че два U-катинариа или U-катинар и един тежък стоманен кабел са минимумът, необходим в големите градове, за да се гарантирате сигурността на велосипеда.
  3. Не разчитайте на пешеходния трафик да защити вашия велосипед; многогодишните доклади ни научиха, че много кражби, особено тези включващи рязане на стоманени въжета, се случват под прикритието на тълпата или пред оживените кафенета или ресторанти.
  4. Не разчитайте на наличието на камери, за да запазите велосипеда си в безопасност. Кадрите за сигурност не са много полезни и рядко се използват, след като велосипедът изчезне и крадците знаят това.
  5. Уверете се, че това за което ще заключите велосипеда е стабилно и няма лесно да се махне. По-специално пътните табели могат лесно да бъдат премахнати, като се откачат, а някои вече са незакрепени.
  6. Много велосипеди са откраднати от гаражи и складови помещения. Заключете сигурно велосипеда си към неподвижен обект, дори когато е на "сигурно" място.