Има ли полза от велосипедните регистри в интернет?

Онлайн регистрите на велосипеди дойдоха и в България. Те се превърнаха в места, където всеки притежател на велосипед може да остави пълните му данни, каквито са номер на рамата, цвета, марката и модела. Собствениците на колела, които използват системите за регистриране, получават специален стикер, който се залепва на видимо място на возилото. По този начин могат да се възпрепятстват евентуални кражби и посегателства върху имуществото Ви. Но сега, няма да Ви губим времето, а ще преминем към статията по същество.

Каква е главната цел на велорегистрите?

След като вашият велосипед е регистриран неговата кражба или по-точно пласирането му на пазара ще стане значително по-трудно. Веднъж преминали през регистрация вашето колело ще бъде подсигурено срещу продажба втора ръка. В онлайн платформите можете да прибавяте не само описания на колелото, но и документи и снимки, за да стане ясно, че Вие притежавате тази вещ. Много хора вече се възползваха от подобните сайтове в мрежата.

Тук отново повтаряме и възможността за добавяне на водоустойчив стикер за маркиране на велосипеда. Той ще Ви бъде връчен от собствениците на регистъра. Тук трябва да обясним, че на този етап местата, където може да се направи електронна регистрация в България са много малко, за разлика от по-големите държави в Западна Европа и други части на света.

Защо да направим онлайн регистрация на велосипед?

Идеята да се направи общ регистър на велосипедите в интернет, не е никак лоша. Това е един от методите, с чиято помощ може да се ограничи кражбата на велосипеди. До колко ефективен е регистъра в България могат да кажат потребителите, но със сигурност приветстваме креативността на хората стоящи зад подобен проекти, и ще се радваме да ги развият добре.

Проследяването на откраднати колела е по-лесно, когато са регистрирани, както и може да се облекчи работата на полицията. Това са все основателни причини да включите и вашето колело в подобен вид онлайн платформа. Разбира се, всеки може да направи преценка сам за себе си.

Няколко думи в обобщение

И, ако за пръв път чувате за съществуването на велорегистър, то тогава имате зелена светлина да потърсите повече информация и да прибавите велосипеда си. Ползите не са малки, макар че системите могат да се развият и допълнително. Естествено, бяхме длъжни да добавим и този важен метод, с който да предпазите возилото си от взлом. Пожелаваме Ви да имате по-малко проблеми с откраднати велосипеди и да се чувствате по-сигурни в ежедневието ви.

  • Тагове: