Възможно ли е да застраховаме велосипеда си?

realdark март 30, 2021 Кампании

Преди години в България беше немислимо да застраховате велосипеда си, но това се промени. В наши дни застрахователните компании предлагат застраховка на велосипед, която покрива щетите при повреда на возилото в следствие на ПТП, пожар, както и кражба. Повече за застраховането на велосипед, ще прочетете тук в тази статия, която посветихме на темата.

Какво покрива застраховката на велосипеда?

В зависимост от застрахователя, който изберете, ще Ви бъдат предложени пакети за застраховка на вашия велосипед. Тя може да включва, както покриване на щетите при кражба на колелото от вашия дом или маза, така и задигане на велосипеда с взлом, след като е бил заключен чрез специално устройство. Застраховката важи и за претърпени загуби и повреди, когато велосипедът е ударен (блъснат) при извършено пътнотранспортно произшествие.

Имайки предвид зачестилият брой на кражби на велосипеди, както и честите травми, които претърпяват велосипедистите, подобен вид застраховка е добре дошла. Вие можете да потърсите в интернет пространството компаниите – застрахователи, които да Ви предложат подобен вид услуга, както и да се запознаете с пълните условия в техните уебсайтове.

Защо застраховката на велосипед е важна?

Застраховайки велосипеда си, можете да застраховате и себе си. Ако колелото е неизменна част от Вас и го използвате за основно превозно средство, то тогава застраховките на компаниите са много добра идея. Велосипедистите ще са много по-спокойни за евентуалните кражби, които могат да се случат, както и за всички повреди настъпили при ПТП някъде по пътищата на България.

Зад граница много хора застраховат велосипедите си, което до голяма степен решава проблемите им. Тук този вид застраховки закъсня дълго, но вече са факт и можете да се възползвате от тях. До този момент немалко собственици на колелета прибягнаха до услугите на застрахователите, като се забелязва, че се чувстват много по-сигурни, когато тръгнат на път. Вие също можете да последвате примера им, и да гледате по-уверено към утрешния ден.

В обобщение

Велосипедът е верен помощник за много хора. Неговото стопанисване, трябва да бъде отговорно и добре обмислено. Никой не иска да стане жертва на кражба с взлом или на пътен инцидент, при който да се претърпят загуби. Ето защо застраховането на велосипеда е нещо, което трябва да бъде направено. Ние се опитахме да Ви обясним всичко най-важно по темата, като се надяваме, тази статия да предизвика интерес у Вас и да Ви бъде от полза. Сега Ви желаем по-малко поводи за тревоги и приятно и безинцидентно управление на велосипеда.

  • Тагове: