Превантивни мерки срещу кражба на велосипед
февруари 8, 2022

Превантивни мерки срещу кражба на велосипед

Новините днес бълват новини за откраднати велосипеди. Това предизвиква истински шок у велосипедистите обичащи своето возило и искащи да го предпазят от подобни инциденти. Решението се крие в превенцията, която представлява съвкупност от предварителни мерки, които трябва да се вземат, за да се намали риска от кражба на велосипед. Ако не знаете какво може да се направи, то тук ще Ви дадем някои важни съвети, тъй като желаем да Ви помогнем.

Къде да потърсим откраднатия си велосипед в София?
февруари 1, 2022

Къде да потърсим откраднатия си велосипед в София?

Най-много кражби на велосипеди се извършват в столицата на България – София. Колелата се задигат от паркинги пред магазини, дворове на къщи, мазета на входове в жилищни блокове и други места. Много хора си задават въпроса, къде отива велосипеда ми, след като бъде откраднат. Разбира се, самият грабеж най-често се извършва, с цел препродажба, така че ще обърнем внимание на няколко местонахождения, където можете да откриете велосипеда си.

Частно разследване на кражба на велосипед
май 31, 2021

Частно разследване на кражба на велосипед

Първата ви работа при кражба на велосипед, е да се обадите на полицията, и да съобщите за престъплението. Органите на реда ще Ви изискат документите, които сте получили при покупка на возилото, а ако нямате такива, поне пълно описание. Освен властите обаче, можете да проведете и собственост разследване на кражбата, а как да го направите ще научите по-долу.

Как да открием откраднат велосипед?
май 31, 2021

Как да открием откраднат велосипед?

В наши дни кражбите на велосипеди зачестяват, което дава предпоставки да бъдем по-внимателни, когато оставяме колелото си без надзор. За съжаление хиляди хора се сбогуваха с любимите си бегачи и колелета, без да намерят нито следа от тях. Как да откриете откраднатия си велосипед и какви мерки трябва да вземете, ще прочетете в тази наша статия по темата.

Защо да използваме аларма за велосипед?
май 20, 2021

Защо да използваме аларма за велосипед?

За да осигурите повече сигурност и защита на любимия си велосипед, можете да се възползвате от предложените аларми за велосипеди, които могат да се открият на пазара. Благодарение на този нов вид аксесоари за колелета, ще бъдете значително по-спокойни, когато оставите возилото заключено на предназначения за него паркинг. Какво точно представлява алармата за велосипед, ще прочетете по-долу в тази наша публикация.

Видове заключващи устройства за велосипед
май 20, 2021

Видове заключващи устройства за велосипед

На пазара се продават различни заключващи устройства за велосипеди. Опитните крадци често разгадават начина на отваряне на тези механизми, така че трябва да се насочите към използването на висококачествените системи. В следващите редове ще Ви запознаем с няколко вида устройства за заключване, които можете да използвате в ежедневието.

Често задавани въпроси за откраднати велосипеди
април 8, 2021

Често задавани въпроси за откраднати велосипеди

В интернет и социалните мрежи се задават много въпроси от притежатели на велосипеди. Те се питат как да защитят собствеността си от кражба. В някои случаи те получават отговори от изпатили потребители, а в други не успяват да открият точната информация. В този ред на мисли подготвихме тази статия, в която ще разгледаме вашите въпроси, и ще отговорим.

Възможно ли е да застраховаме велосипеда си?
март 30, 2021

Възможно ли е да застраховаме велосипеда си?

Преди години в България беше немислимо да застраховате велосипеда си, но това се промени. В наши дни застрахователните компании предлагат застраховка на велосипед, която покрива щетите при повреда на возилото в следствие на ПТП, пожар, както и кражба. Повече за застраховането на велосипед, ще прочетете тук в тази статия, която посветихме на темата.

Къде и кога се крадат най-много велосипеди?
март 23, 2021

Къде и кога се крадат най-много велосипеди?

Така наречената веломафия в България задига колела за над 250 000 лева всяка година. Най-големите кражби се случват в столицата – София, както и в големите градове, каквито са Варна, Бургас, Пловдив, Перник и други. Обикновено крадените велосипеди се препродават на по-ниска цена, или пък на части, като най-търсените на пазара са рамката, вилката и спирачките. За съжаление повечето кражби идват в следствие на лошата защита на велосипедите.

5 съвета от полицията към собствениците на велосипеди
март 14, 2021

5 съвета от полицията към собствениците на велосипеди

От органите на реда дават няколко полезни съвети, с чиято помощ да ограничите опитите за кражба. Ако се вслушате в напътствията на МВР има много по-голяма вероятност да съхраните колелото си и да не станете жертва на апашите. Ето защо, ще представим съветите на пазителите на реда в следващите редове на статията ни. Прочетете внимателно следното.