Видове заключващи устройства за велосипед

На пазара се продават различни заключващи устройства за велосипеди. Опитните крадци често разгадават начина на отваряне на тези механизми, така че трябва да се насочите към използването на висококачествените системи. В следващите редове ще Ви запознаем с няколко вида устройства за заключване, които можете да използвате в ежедневието.

Кабелни устройства за заключване

Това са здрави стоманени въжета с винилово покритие. Стоманеното въже влиза в специален накрайник, за да се заключи. Тези кабелни устройства за велосипеди са използвани много често, но и са критикувани от потребителите, защото въпросните кабели от стомана могат да се отрежат чрез специален инструмент. Цената им е ниска и са достъпни за всеки потребител. Все пак има и по-добри решения, с чиято помощ да се предпази колелото от кражба и взлом.

Катинар – верига за колело

Заключването се извършва посредством специален пин, който се захваща за скобите. Използва се секретна ключалка за най-добрата защита срещу заключване. Катинар – веригата не е тежка и може да се носи лесно от велосипедиста. Естествено, тук също няма гаранция, че катинарът не може да бъде разбит, но на крадците ще им отнеме много време, за да се справят с него. Цената на тези устройства варира от 30 до 100 лева, в зависимост от качеството, което Ви осигуряват.

Компактен U-образен катинар

Няма спор, че U-образните катинари, са сред най-предпочитаните от собствениците на велосипеди. Колкото по-малък е техния размер, толкова по-трудна е кражбата, особено ако захванете задното колело на велосипеда и го съедините с велосипедната стойка за паркиране. Тук крадеца може да отреже цялото задно колело, но това е наистина трудоемка работа изискваща много време, специални инструменти и липса на хора в близост до обекта.

Велоключалка с подсилена стоманена скоба

Велоключалките се монтират на рамката на велосипеда и позволяват добавяне на синджир или въже, за да заключите велосипеда си на фиксирани обекти и паркинги. Те са снабдени с подсилени стоманени скоби и предоставят висока степен на защита, стига да изберете висококачествен продукт. На разположение е и ергономичен бутон за заключването. Този тип устройства също се радват на голямо внимание от страна на собствениците на колелета.

В заключение

В нашия материал Ви разказахме за най-разпространените видове заключващи устройства за велосипед. Разбира се, има различни модели, които ще откриете на пазара, а също така можете да комбинирате повече от един механизъм за заключване. Важно е да се подсигурите, тъй като все по-често ставаме свидетели на откраднати велосипеди от нагли и коварни крадци.