Частно разследване на кражба на велосипед

Първата ви работа при кражба на велосипед, е да се обадите на полицията, и да съобщите за престъплението. Органите на реда ще Ви изискат документите, които сте получили при покупка на возилото, а ако нямате такива, поне пълно описание. Освен властите обаче, можете да проведете и собственост разследване на кражбата, а как да го направите ще научите по-долу.

Какви мерки можем да вземем?

Ако вече сте спазили условието да информирате полицията, започнете вашето частно разследване. За целта започнете със снимки на колелото в Facebook, тъй като в социалната мрежа има специализирани групи за откраднати велосипеди. Разбира се, добре е винаги да имате под ръка снимка на возилото, серийния номер, който стои на рамката, както и други доказателства. Така ще бъде по-лесно за онези, които ще трябва да разпознаят колелото, ако го срещнат на улицата.

Освен това, е добре да разгледате наоколо. Обиколете квартала и надникнете какви велосипеди предлагат заложните къщи и близките пазари. Не е много чудно, ако именно там намерите открадната вещ. В случай, че наистина установите нейното наличие, отново трябва да потърсите съдействие от полицейските органи, вместо да се бунтувате и да вдигате скандали.

Не на последно място е добре да разлепите хартиени обяви отново със снимка и описание на колелото. Поставете ги на видими места, за да бъдат забелязани от възможно най-много хора. Оставете и номер за контакт, на който да Ви потърсят, ако велосипеда Ви бъде намерен. Ако пък не желаете да давате телефона си, то тогава дайте поне актуален имейл за контакт с вас.

Не си навличайте гнева на крадците

Крадците на велосипеди могат да бъдат опасни. Много често това са наркозависими хора, които не могат да контролират действията си, особено ако са под влияние на упойващо вещество. При положение, че намерите велосипеда си на някой пазар или видите, че се продава пред хипермаркета, който посещавате, побързайте да позвъните на тел. 112 и да уведомите МВР. Полицаите ще дойдат на мястото, за да се намесят във ваша полза.

Общо взето по този начин преминава едно частно разследване на откраднат велосипед. Тази мярка, невинаги е ефективна, но пък може да даде резултати и не е случайно, че я предлагаме сред останалите методи в сайта ни. Силно се надяваме, че ще пожънете успех, и ще съумеете да откриете колелото си, както и извършителя на престъплението. Разбира се, искаме да Ви пожелаем по-малко поводи за тревога, и да управлявате любимото си возило без проблеми.

  • Тагове: