Къде да потърсим откраднатия си велосипед в София?

realdark февруари 1, 2022 Кампании

Най-много кражби на велосипеди се извършват в столицата на България – София. Колелата се задигат от паркинги пред магазини, дворове на къщи, мазета на входове в жилищни блокове и други места. Много хора си задават въпроса, къде отива велосипеда ми, след като бъде откраднат. Разбира се, самият грабеж най-често се извършва, с цел препродажба, така че ще обърнем внимание на няколко местонахождения, където можете да откриете велосипеда си.

Заложни къщи

Ако велосипедът Ви изчезне в квартала, в който живеете, е желателно да обиколите заложните къщи. Носете със себе си документите на велосипеда – гаранционната карта и касовата бележка. Добре е да имате и предварително направена снимка със серийния номер на колелото. В случай, че си познаете возилото покажете документа на персонала на заложната къща и обяснете ситуацията. При положение, че не Ви съдействат сигнализирайте полицията. За съжаление обаче много често велосипедът Ви ще бъде продаден извън обсега на квартала.

Битпазар Малашевци 

Има голяма възможност да разпознаете откраднатия си велосипед, ако отидете на битака в София. Той се намира в кв. Малашевци в столицата, където клиентите могат да открият всякакви вещи, включително и колела. Често мургави продавачи продават нови модели велосипеди на срамно ниска цена, така че задължително минете през това място, колкото е възможно по-бързо, след като задигнат велосипеда. Ако си го намерите потърсете полицията.

Женският пазар в София

Не един път или два пъти сме засичали българи и роми, които продават колелета на много ниски цени на женския пазар, който е разположен в непосредствена близост до Лъвов мост в столицата. Не е лошо да минете и оттам, за да проверите, дали случайно колелото Ви не се предлага за скромна сума пари. Ако установите, че вашето возило е там, не бързайте да вдигате скандали и да реагирате остро, а търпеливо изчакайте намесата на полицията.

Автоморги

Рядко, но не е изключено да си намерите велосипеда, в някоя от кварталните автоморги, където е даден за разфасоване и взимане на частите му. Просто се разходете наоколо, все едно, че търсите някаква част за автомобила си и отваряйте очите си на четири. Тук също можете да прибегнете към съдействието на органите на реда, ако това се наложи.

В обобщение

Принципно не е добре да действате самосиндикално, когато откраднат колелото ви. За това си има компетентни органи, които да проведат разследване. Все пак можете да ги подкрепите, ако обиколите квартала и се уверите, че крадците не са имали неблагоразумието да го продадат именно там, откъдето са го откраднали. Желаем Ви успех при намирането на велосипеда!

  • Тагове: