5 начина да защитим велосипеда си от кражба

Живеем във времена, през които е напълно възможно да станем жертва на кражби. Много често излизайки на пазар, връзваме велосипеда си пред магазина, а след като излезем, него вече го няма. В този ред на мисли, решихме да Ви предложим тази статия, в която разглеждаме пет ефективни начина за защита не велосипед от кражба. В следващите редове ще посочим най-комерсиалните методи, с чиято помощ можете да предпазите колелото си от взлом.

1. Внимавайте къде оставяте велосипеда

Не оставяйте велосипеда без надзор в тъмни квартални улици, където може да стане жертва на крадци. Да, наистина понякога се налага, но имайте предвид, че именно на такива места се извършват най-честите кражби. Ако пък сте отишли с колелото до магазина или мола, се постарайте да го паркирате в близост до камерите на търговския обект. По този начин, ако станете жертва на кражба, ще можете да идентифицирате извършителя на престъплението.

2. Заключете велосипеда си

Правилното заключване на велосипеда е много важно. Много хора използват стоманени въжета, които влизат в маркуч. Това обаче не е най-сигурния начин да заключите возилото. Препоръчваме да използвате по-малки по размер U-образни катинари, за да ограничите възможностите на крадеца да вкара лост за разбиване. Този тип катинари за заключване на велосипеди се намират лесно на пазара, а можете да си ги поръчате и в интернет.

3. Не оставяйте колелото за дълго време

Постарайте се да бъдете по-експедитивни в действията си. Не бива да оставяте велосипеда без надзор за дълго време. Постарайте се да излезете с колелото в светлите часове на деня, когато има повече хора и се завърнете на мястото на паркиране възможно най-бързо. В случай, че се замотаете, то тогава ще оставите достатъчно време на крадеца, за да разбие заключването.

4. Направете снимка със смартфона си

Паркирайки велосипеда пред магазин, болница, офис или друг обект, щракнете няколко снимки с мобилното си устройство. Снимайте велосипеда от различни ъгли, за да имате доказателствен материал под ръка, ако возилото изчезна. Това няма да Ви отнеме повече от 1 минута, а в същото време ще можете да докажете, че сте били на даденото място, в дадения час. При положение, че откраднат велосипеда Ви можете да разпространите снимката в социалните мрежи, както и да я дадете на разследващите органи.

5. Надхитрете крадците използвайки GPS тракер

Сега вече можете да закупите GPS тракер за велосипед, който да стои под седалката или в коша на велосипеда. По този начин, ако колелото изчезне, ще бъде значително по-лесно да локализирате местонахождението му. Това е един хитър подход, който може да използвате.