5 съвета за заключване на велосипед

Много хора смятат, че няма голямо значение, как ще заключат велосипеда си, но това е погрешен начин на мислене. Имайте предвид, че от правилното заключване на колелото, зависи неговата защита от кражба. Тук в статията ни, ще Ви предоставим 5 напътствия, с чиято помощ заключването на велосипеда да бъде ефективно и да противодейства на крадците.

1. Изберете U-образни катинари за заключване

Днес виждаме, че десетки хиляди притежатели на велосипеди, ги заключват посредством добре познатото стоманено въже влизащо в маркуч. Избягвайте този вид заключване, защото крадците ще се справят много лесно с него. Препоръчва се употребата на U-образни катинари с компактен размер, който не позволява на крадеца да вкара лост за разбиването на катинара.

2. Комбинирайте повече от едно заключващо устройство

По-горе вече споменахме, че U-катинарите са надеждни за заключване на велосипеда. За да бъдете още по-спокойни може да се добави поне още един ефикасен механизъм. Така например, е добре да се прибави и един синджир, с който колелото се връзва на рамката. Колкото повече защитни устройства използвате, толкова по-малък е шансът за кражба.

3. Заключвайте задното колело на стойките

Използвайки U-образен катинар, трябва да заключите задното колело за предвидената за това стойка / рамка. По този начин единственият шанс за кражба е, ако се отреже цялото задно колело, което е много трудна мисия. Катинарът преминава в задния триъгълник на рамката и се закотвя за стойката. Това е един наистина надежден и работещ начин на заключване.

4. Изберете най-малкия размер U-катинар

Колкото по-малък е U-катинара за велосипеди, толкова по-добре. Помислете само, че взломаджията няма да успее да вкара щанга или лост, с чиято помощ да разбие устройството. Такъв вид катинари можете да откриете в интернет пространството на достъпна цена, така че нямате повод за притеснение относно натоварването на бюджета Ви, заради покупката.

5. Премахнете светлините след заключване

Заключвайки вашето колело на велопаркинг, е желателно да премахнете светлините, и да ги вземете със себе си. Това се прави, тъй като фаровете и стоповете са най-уязвими и могат да бъдат откраднати много лесно. Някои хора забравят за тази подробност, а по-късно страдат.

В обобщение

Посочихме Ви някои интересни съвети за заключване на велосипед. Ако ги приложите има много по-малък шанс от това да се сбогувате с любимото возило. Разбира се, към днешна дата има модерни механизми за закотвяне на колелото за специалните стойки, тъй че проучете ги и ги добавете към мерките за сигурност. Желаем Ви приятно каране на велосипеда и успех!